BiH

Uhapšeno osam osoba na graničnim prijelazima BiH, većina bježala od zatvorske kazne

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška uhapsili su u petak B.O. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora.

FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH
FOTO: GRANIČNA POLICIJA BIH
Ilustracija

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Prethodno su, 20. avgusta službenici ove jedinice uhapsili B.N. (1957.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na prijelazu Kozarska Dubica na izlasku iz BiH i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 24. avgusta na letu iz Malmea uhapsili su A.K. (1996.). Utvrđeno je da ovog državljanina Kraljevine Švedske potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog kaznenog djela Krađa. Predan je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Brčko su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brčko lišili slobode A.J. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 21. avgusta prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod, uhapsili su M.K. (1981.) jer ga potražuje Osnovni sud u Tesliću radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 21. avgusta na letu iz Zuricha uhapsili su H.G. (1964.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje ovog državljanina BiH radi izdržavanja kazne zatvora. Predan je službenicima Centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 19. avgusta uhapsili su bh. državljanina, J.D.D. (1975.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela – davanje lažnog iskaza. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Bijača i predan službenicima Policijske stanice Sanski Most.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su uhapsili E.R. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog kaznenog djela – ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Državljanin Sjedinjenih Američkih Država i BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bijača i predan službenicima Policijske stanice Mostar.