BiH

Pripadnici Granične policije BiH u akcijama darivanja krvi

U organizaciji Granične policije BiH i Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH u Glavnom uredu u Sarajevu u četvrtak je organizirana akcija darivanja krvi.

FOTO: GP BIH
FOTO: GP BIH

Ovoj humanoj akciji pridružio se znatan broj policijskih i državnih službenika i zaposlenika iz Glavnog ureda GPBiH.

Doktor Husejin Tanović iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji akcije, a posebno onima koji su darovali krv.

“Članovi javnih institucija pokazuju visoku svijest i primjer građanima kako treba odgovorno postupati. Upravo, cilj naših akcija je podići svijest o značaju darivanja krvi. Saradnja sa Graničnom policijom BiH nastavljena je i ove godine. Ono što primjećujem jeste da pripadnici Granične policije BiH osim profesionalne, pokazuju i društvenu odgovornost prema onima kojima je pomoć potrebna”, kazao je dr. Tanović, saopćeno je iz GPBiH.

Pripadnik Granične policije BiH Damir Spahić danas je 70. put darivao krv, a dobrovoljni davalac krvi je više od 20 godina.

“Sve dok me zdravlje bude služilo darivat ću krv. Volim pomagati drugima i to je ono što me ispunjava”, kaže policijski službenik Spahić.

Osim u Glavnom uredu ove policijske agencije, pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica darovali su krv polovinom septembra 2023. godine. Akcija je organizirana u saradnji s Crvenim križem općine Posušje i Odjelom za tranfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Slične akcije, u prethodnom periodu, organizirane su i u jedinicama granične policije: Neum, Gradiška, Orašje, Velika Kladuša, Bijeljina i Višegrad, stoji u saopćenju.

Prihvati notifikacije