Kultura

U Zagrebu održan seminar folklora Hrvata Bosne i Hercegovine

U Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu proteklog vikenda održan je I seminar folklora Hrvata Bosne i Hercegovine, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Glavna podružnica Zagreb, i Napretkovog kulturnog centra.

FOTO: HKD NAPREDAK
FOTO: HKD NAPREDAK

Ljubitelji tradicijskog plesa i pjesme različitih dobnih skupina, s različitim iskustvom u folkloru, njih četrdesetak iz Bosne i Hercegovine, Austrije i Hrvatske, okupili su se u Napretkovom kulturnom centru, gdje su iz prve ruke dobili poduku od vrsnih predavača s prebogatim iskustvom u dugogodišnjem profesionalnom angažmanu u tradicijskoj umjetnosti, priopćeno je iz Napretka.

Voditelj seminara bio je Vladimir Kuraja, profesionalni plesač, pjevač solist ansambla Lado, a ostali predavači bili su dirigent, solo pjevač i vokalni pedagog Bojan Pogrmilović, voditelj sviranja tradicijskih glazbala Martin Mužak i Biljana Glibo, koja je polaznicima predstavila karakteristike ramskih napjeva i narodnih nošnji Rame.

Predsjednik HKD-a Napredak Nikola Čiča istaknuo je kako je upravo očuvanje i razvijanje tradicijske kulture Hrvata jedna od temeljnih zadaća Napretka.

Dodao je kako je pravo vrijeme za ovakav seminar jer je u modernom vremenu zanemaren taj segment kulture, prenosi Fena.

Prihvati notifikacije