BiH

U ovom bh. gradu 9 porodica u potrebi dobilo stanove

U Ključu je završena izgradnja višestambene jedinice sa devet stanova za porodice iz socijalno osjetljivih kategorija, raseljenih osoba i izbjeglica.

FOTO: WIKIPEDIJA
FOTO: WIKIPEDIJA

Iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) saopšteno je da je projekat izgradnje zgrade završen kroz Regionalni stambeni program, podržala ga je Razvojna banka Vijeća Evrope sa donatorima. Zahvaljujući ovom programu osigurano je oko 2.800 porodica što je ukupno oko 9.000 osoba.

Pročitajte još

Za implementaciju programa u entitetu FBiH zaduženo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ključeve novoizgrađenih stanova korisnicima su uručili šef Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, načelnik Ključa Nedžad Zukanović i predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ukupna vrijednost novoizgrađenog objekta je više od 900.000 KM.

„Drago mi je da je ovo postala praksa širom Bosne i Hercegovine, da se otvaraju ovakvi objekti i da trajno stambeno zbrinjavamo porodice u potrebi. Moramo znati da je država jaka onoliko koliko vodi računa o onima koji su u najvećoj potrebi. Projekti poput ovog najbolje pokazuju ko su ključni prijatelji Bosne i Hercegovine, a to je Evropska unija“, kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.