BiH

Tuzlaci se žale: Smije li policija lisicama blokirati automobile kojima je istekao plaćeni parking?

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

U Tuzli, kao i u svim drugim većim gradovima, problemi sa saobraćajem u mirovanju su veliki. Jednostavno, mnogo je automobila, a parking mjesta uvijek nedostaje.

Pogotovo je to izraženo u centru grada, ispred zgrade koju Tuzlaci zovu “Cipelići”. Manjak parking mjesta je jedan problem, a drugi je blokiranje automobila od strane policije zbog činjenice da se, na primjer, nije stiglo produžiti plaćanje parkinga.

Kako nam reče jedan stanar ove zgrade koji je nedavno dobio “čestitku” od strane policije u vidu lisice na točku automobila i kazne zakačena za brisač na vjetrobranskom staklu, ovo se ne smije raditi, zakonom nije dopušteno.

-Šta da je neko morao, ne daj Bože, u bolnicu, šta ako ljudi žure na posao, ili ako su opravdano ili zbog ko zna kojeg razloga, duže vrijeme odsutni pa nisu stigli uplatiti za parking. Lisice nikako! Postoje registarske tablice i lako je ustanoviti čije je auto. A uz to, sve se dešava u “Gluho doba” kad se svakako ništa ne može uraditi.

FOTO:
FOTO:

Uz sve, parking mjesta za invalide također su zauzeta, požarni put isto, ali se ti automobili ne blokiraju, niti se ti vozači kažnjavaju. Ali ako se ne uplati parking na vrijeme, eto lisice…

Prihvati notifikacije