BiH

Lopov u Tuzli ukrao lančić vrijedan 1.200 KM. Kamere ga snimile, prepoznajete li ga?

Danas u Tuzli oko 11:30 sati policijski službenici PS Centar | PU Tuzla zaprimili su prijavu da je od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo krađa u zlatarskoj radnji koja se dogodila u petak 18. novembra.

FOTO: SCREENSHOT/TUZLANSKI.BA
FOTO: SCREENSHOT/TUZLANSKI.BA

Naime, otuđen je zlatni lančić čime je vlasnica zlatare “Rejzović“, Adisa Jahić kako je kazala za naš portal oštećena za iznos od 1.200 KM. Iz Uprave policije MUP-a TK za Tuzlanski.ba je saopćeno kako su policijski službenici kriminalističke policije PS Centar obavili na mjestu događaja sve potrebne uviđajne radnje i poduzeli sve aktivnosti na identifikaciji izvršioca kao i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

Trenutak krađe zabilježila je jedna od nadzornih kamera u zlatarskoj radnji što će sasvim sigurno olakšati posao i policijskim službenicima.

Vlasnica zlatarske radnje također apeluje na sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi osobe sa snimka koja je počinila krađu o tome obavijeste policiju na broj 122.

Pročitajte još

“Dvije meni nepoznate ženske osobe posjetile su radnju u petak 18. novembra i dok su razgledale nakit iskoristile su moj trenutak nepažnje i jedna od njih otuđila je zlatni lančić čija je vrijednost 1.200 KM. Momenat krađe jasno se vidi na snimku na 17-toj sekundi video zapisa” – kazala je Jahić i dodala kako su nakon razgledanja kupile određeni nakit da bi nekoliko dana kasnije shvatila i da je pokredena što potvrđuje i snimak sa kamere.

Čim je primjetila da joj nedostaje zlatni lančić pregledala je snimke sa kamere za protkele dana uočila trenutk krađe te o tome obavijestila policiju.

Prihvati notifikacije