BiH

Turska IHH-a zahvalila balkanskim humanitarcima na pomoći

U ime našeg naroda, želimo zahvaliti nevladinim organizacijama na Balkanu koje su zajedno s Turkiye postale jedno srce za liječenje rana nakon zemljotresa, naveli su iz IHH-a

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Turska humanitarna organizacija IHH uputila je zahvalnice svim nevladinim organizacijama na Balkanu koje su svesrdno pomagale turskom narodu pogođenom nedavnim razornim zemljotresima na jugu te zemlje, javlja Anadolija.

“U ime našeg naroda, želimo zahvaliti nevladinim organizacijama na Balkanu koje su zajedno s Turkiye postale jedno srce za liječenje rana građana pogođenih zemljotresima“, navodi se u poruci turske humanitarne organizacije IHH na društvenim mrežama.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

IHH je uz tu poruku objavio i plakat sa logotipima nevladinih organizacija iz regije koje su provodile i učestvovale u različitim kampanjama prikupljanja i slanja pomoći u zemljotresima pogođenu Turkiye.

Među nevladinim organizacijama čiji logotipi su se našli na tom plakatu su i Pomozi.ba, MDD “Merhamet“, Islamska zajednica u BiH, Crveni krst, MFS EMMAUS, TUMED i druge.

Prihvati notifikacije