Ekonomija

Bh. stručnjaci će pomoći u sanaciji elektroenergetskog sistema u Turskoj

Upravni odbor (UO) Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRE ovog petka u Sarajevu će razgovarati o podršci i pomoći bh. stručnjaka u sanaciji elektroenergetskog sistema oštećenog usljed zemljotresa koji je 6. februara pogodio jugoistočnu Tursku.

FOTO: UKRINFORM
FOTO: UKRINFORM

Na sjednici UO biće govora i o pripremama za Međunarodnu konferenciju i izložbu o distribuciji električne energije CIRED 2023. koja će biti održana sredinom juna u Rimu.

Predsjednik bosanskohercegovačkih elektroenergetičara Edhem Bičakčić je rekao da će se Bosna i Hercegovina reprezentativno predstaviti na tom skupu, te dodao da je organizator prihvatio četiri stručna rada naših autora iz oblasti distribuirane proizvodnje, tržišta i kvaliteta električne energije, i što je još važnije, ocijenio ih veoma visokom ocjenom 4,5.

“Učešće na konferenciji CIRED-a našim članovima nudi priliku za susret sa oko 2.500 stručnjaka i omogućava interakciju licem u lice s ključnim kreatorima odluka u području distribucije električne energije”, izjavio je Bičakčić za Fenu.

Također je najavio da će paralelno sa skupom biti održana i izložba više od 140 u svijetu poznatih kompanija u oblasti elektrodistributivne djelatnosti.

Prihvati notifikacije