Magazin

Turci u prženice uvijek dodaju 1 namirnicu: Budu ukusnije i vazdušaste, svi se utrkuju za ovaj recept

Turske prženice su najmekše i vazdušaste, a prave se po receptu starih domaćica.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Doručak je najbitniji obrok i zato se svi trudimo da svako jutro kada ustanemo pojedemo nešto raznovrsno i zdravo.

Nekada nemamo vremena da se dugo zadržavamo u kuhinji, pa uglavnom spremimo nešto brzinski.

Sada da se vratimo na ono što će sve oduševiti, a to su turske prženice.

Njihove domaćice ih prave na mali drugačiji način jer u njih dodaju kiselo mleko kako bi bile najukusnije, a i vazdušaste.

Potrebni sastojci:

so – prstohvat

jaja – 3

soda za hljeb – prstohvat

hljeb – 8 kriški

kiselo mlijeko – 400 grama

ulje – za prženje

Priprema:

Kriške hljeba uzmite i isecite ih po sredini. Ulje sipajte u tiganj i zagrijte ga.

Jaja umutite u činiji i dodajte prstohvat soli. U to dodajte sodu i kiselo mlijeko i sve dobro promiješajte.

Čim se ulje zagrije kriške hleba potapajte u smjesu i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Gotove prženice stavite na ubrus kako bi se ocedile od masnoće.

Možete da ih jedete uz bilo koji namaz.