Svijet

Trump kaže da će ga uhapsiti u Georgiji: "Ovo je lov na vještice koji je orkestrirao Joe Biden"

Donald Trump je kazao da će se dobrovoljno predati pravosuđu američke savezne države Georgije koja je podigla optužnicu protiv njega, na temelju zakona o sudjelovanju u zločinačkoj organizaciji.

FOTO: DAVID MAXWELL/EPA
FOTO: DAVID MAXWELL/EPA

Donald Trump, koji je već optužen u tri različita predmeta, pojavio se zadnjih mjeseci na sudu u New Yorku, Miamiju i Washingtonu.

Premda je dosad uspješno izmicao uobičajenom postupku hapšenja koji obuhvaća uzimanje otiska prsta i snimanje dvije fotografije – punog lica i profila – Georgija bi mogla biti manje pomirljiva.

“Lov na vještice”

“Bez obzira na vaš status, spremni smo vas fotografirati”, istaknuo je pred novinarima početkom avgusta Patrick Labat, šerif Fultonskog okruga zadužen za taj slučaj.

Trump je na svojoj društvenoj mreži Truth Social odbacio optužbe rekavši da će ga uhapsiti radikalno lijeva okružna tužiteljica Fani Willis.

“Ovo je lov na vještice koji je orkestrirao Joe Biden”, napisao je Trump između ostalog.

U vrijeme Trumpova hapšenja na tom području bit će jake policijske snage. Za odbranu sa slobode Trump će morati platiti jamčevinu od 200.000 američkih dolara.

Trump odbio sudjelovati u debatama

Bivši američki predsjednik potvrdio je prekjučer da neće sudjelovati u debatama Republikanske stranke u okviru izbora stranačkog predsjedničkog kandidata, od kojih će se prva održati u srijedu.

“Javnost zna ko sam i koliko sam uspješan bio kao predsjednik, s energetskom neovisnosti, granicama i snažnom vojskom, najvećim smanjenjem poreza i propisa, s nultom stopom inflacije, najjačom ekonomijom u historiji i puno drugih stvari”, poručio je Trump na svojoj mreži Društvena istina.

“Zato neću sudjelovati u debatama!” rekao je, istaknuvši da ima 62 posto podrške na republikanskim predizborima, što je 46 postotnih bodova prednosti u odnosu na njegova najozbiljnijeg suparnika, guvernera Floride Rona DeSantisa.