Politika

Tegeltija i Stevandić na bedemima Dodikove odbrane: "Ne može jedan čovjek donijeti zakon, taman da je i legitimno izabran"

Potvrđivanje optužnice protiv Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića predstavlja politički obračun sa Republikom Srpskom i njenim rukovodstvom, na koji će RS odgovoriti i stati iza svojih predstavnika, poručili Nenad Stevandić i Milan Tegeltija gostujući u emisiji Drugi ugaona RTRS-u.

FOTO: RTRS
FOTO: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić rekao je da je optužnica namjerno potvrđena dan pred najavljeni dolazak Christiana Schmidta u RS.

“Podizanje optužnice poklopilo se sa “desantom” nelegitimnog visokog predstavnika u RS, koji ima namjeru da održi sastanke i uđe u neke institucije, a neće ući”, kaže Stevandić.

Stevandić je rekao i da je dio opozicije odbio sastanak sa Schmidtom.

Stevandić je poručio da će u ovom pokušaju uklanjanja legitimno izabranog predsjednika RS-a čitava Republika Srpska stati iza njega.

Savjetnik predsjednika RS-a Milan Tegeltija istakao je da podizanje i potvrđivanje optužnice protiv predsjednika RS-a predstavlja pokušaj uvođenja diktature i ugnjetavanja RS-a i njenog naroda.

“Ovo je diktatura. Ne može jedan čovjek donijeti zakon, taman da je i legitimno izabran i na osnovu tog zakona da se sudi onima koji su izvršavali svoju ustavnu obavezu”, naglasio je Tegeltija, piše RTRS

Prihvati notifikacije