Region

Tanja Fajon iz bolnice: Zdravlje je najviše što imamo

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon primljena je nedavno u bolnicu zbog upale bubrega.

Tanja Fajon
FOTO: FACEBOOK / TANJA FAJON

Danas se oglasila na društvenim mrežama i naglasila značaj rijetkih bolesti i borbu koju vodi ljudska populacija s njima.

Pročitajte još

“Danas je Svjetski dan rijetkih bolesti. Dan koji svake godine obilježavam ukazujući na ove bolesti i važnost kvalitetnog liječenja ljudi u Sloveniji. Kao osoba sa KML i sama sam bila aktivna u projektima osvještavanja, a današnji dan provodim u Univerzitetni klinični center Ljubljana gdje se od nedjelje liječim od upale, i nadam se da će uspješno završiti. Sedmica je bila još jedno novo iskustvo o tome koliko je važno da se pacijenti povežu i sa nekim ko ima slično iskustvo”, poručila je.

Dodala je da dosta toga možemo reći o zdravstvu u Sloveniji, ali da ne treba osuđivati.

“Samo ću napisati da sam ovih dana ponovo iskusila izvanrednu toplinu, ljubaznost, posvećenost doktora, osoblja, svih koji brinu o nama pacijentima. Lijepe riječi, osmijeh je bitan više nego što iko misli. A bilo ih je mnogo”, navela je.

Zahvalila se svima koji se brinu o bolesnim svuda.

“Također svim našim rođacima i najbližima. Snažno! Ponosan! Brojčano nadjačani!. Ovo je slogan kampanje za ovogodišnji Svjetski dan rijetkih bolesti. Zdravlje je najviše što imamo. Želim svima brz oporavak. I ne zaboravimo voditi računa o svom zdravlju. Jesam i uvijek ću težiti kvalitetnom i javnom zdravstvu za sve”, zaključila je.