Kultura

Svečana projekcija s ekipom filma 'Praznik rada' Pjera Žalice i u Tuzli

Svečana projekcija novog filma Pjera Žalice "Praznik rada", najavljena je za večeras u 20 sati u Tuzli u CineStaru Tuzla, uz gostovanje ekipe filma kao što je bilo i prilikom prethodnih projekcija u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru.

FOTO: FENA/SFF
FOTO: FENA/SFF

Kako tehologija napreduje, uskoro će biti moguće film gledati i na malo boljem frižideru. Ipak postoji samo jedno pravo mjesto za gledanje filma, a to je kino-dvorana. Zbog toga mi prikazivanje ‘Praznika rada’ u kinima širom Bosne i Hercegovine predstavlja ogromnu radost. Film se pravi da bi se gledao, a ako se gleda u kinu, to je baš prava stvar. Naš film, pred našom publikom, u kinu to je potpuno fantastično – izjavio je režiser Žalica.

Ulaznice za sve projekcije u kinima širom BiH su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

U sinopsisu filma je da se nakon deset godina u Njemačkoj, Armin u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: „Uhapsiše Fudu, ko zna zašto.” U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Uloge tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

Trailer filma: https://www.youtube.com/channel/UCMoB71X5mmlKV0q9ri4q2pQ

“Tamna noći” (iz filma “Praznik rada”): https://youtu.be/XDNgakzk9AY

“Bjelavska” (iz filma “Praznik rada”): https://youtu.be/ETM7abZnoRY

Prihvati notifikacije