BiH

SUD BiH - Osumnjičenom Elmedinu Karišiku ukinut pritvor

Sud Bosne i Hercegovine donio je, 25. oktobra u predmetu Elmedin Karišik i dr. (S1 2 K 045596 23 Krn), rješenje kojim se usvaja prijedlog odbrane osumnjičenog na način da se osumnjičenom Elmedinu Karišiku ukida pritvor i prihvata ponuđeno jemstvo u iznosu od 346.000 KM, te određuju mjere zabrane. 

FOTO: SUD BIH
FOTO: SUD BIH

Kako se navodi u saopćenju za javnost, Elmedinu Karišiku određena je mjera zabrane napuštanja boravišta, zabrana putovanja, zabrana poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja te mjera zabrane sastajanja sa određenim osobama.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti izrečenih mjera vršit će se po isteku svaka dva mjeseca, od dana donošenja posljednjeg rješenja. Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze nametnute ovim rješenjem.

– Osumnjičeni u predmetu Elmedin Karišik i dr. terete se da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. i 2. KZBiH, u vezi s krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. stav 3. KZBiH – saopćio je Ured za odnose s javnošću Suda BiH. 

Prihvati notifikacije