Donosimo ideju za lagani proljetni desert u čijoj pripremi može uživati cijela porodica, a posebno zabavno bit će najmlađim članovima.
Sastojci za kremu:
200 g mascarponea4 kaškice maslaca1 šolja šećera u prahu
Sastojci za tijesto:
220 g maslaca50 g mascarponea1,5 šoljica šećera1 veliko jaje2 kaškice ekstrakta vanilije3 šoljice brašna1 prašak za pecivoprstohvat soli
Voće:4 šoljice voća po izboru
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni i pripremite okrugli lim za pečenje. Obložite ga papirom.
Zatim pripremite kremu. Izmiksajte mascarpone, maslac i šećer i ostavite kremu u hladnjaku da se hladi dok vi pripremate tijesto.
U posudu staite maslac, mascarpone, šećer, jaje i ekstrakt vanilije i izmiksajte nastavcima za tijesto. Dodajte brašno i prašak za pecivo te posolite malo i ponovo sve zajedno izmiksajte.
Tijesto prebacite u lim za pečenje i prstima razvucite i utisnite.
Tijesto pecite oko 15 minuta odnosno dok rubovi ne potamne, a sredina neka ostane mekana.
Kada je tijesto pečeno, ostavite ga da se hladi.
Ohlađeno tijesto premažite pripremljenom kremom i ukrasite odabranim voćem koje ste narezali na tanke šnite.
Po želji sve možete preliti preljevom za torte.