Sarajevo

Šteta obećao da će rekonstrukcija tramvajske pruge biti gotova u predviđenom roku, do augusta

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, obišao je radove na tramvajskoj pruzi. Sa izvođačem i nadzorom radova razgovarao je o aktivnostima koje se realizuju na drugoj dionici rekonstrukcije tramvajske pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Različiti radovi se izvode u različitim dijelovima ove dionice, dužinom cijelom gradilišta.

“I izvođač i nadzor radova imaju mnogo iskustva s prethodne dionice koja su prenijeli na ovu dionicu. Mnogo posla je urađeno, čeka nas još radova, kako bismo, konačno, nakon toliko godina, imali novu tramvajsku prugu, onakvu kakvu zaslužuje svaki građanin našeg kantona”, izjavio je ministar Šteta.

Na dijelu od Čengić Vile do Dolac Malte završeni su radovi na iskopu i odvodnji, te se na ovom dijelu vrše ispitivanja za ugradnju geomembrane i tampona.

Od Dolac Malte prema Marijin Dvoru izvode se radovi na odvodnji, iskopu, uklanjanju šina i betonske ploče. Većina konzola i stubova kontaktne mreže je zamijenjena na cijeloj dionici.

Podsjećamo, rok za završetak radova na projektu rekonstrukcije tramvajske pruge, koji se realizuje nakon više od 60 godina, je kraj augusta ove godine.

Prihvati notifikacije