Magazin

Starinsko jelo: Preukusno i daje snagu za cijeli dan, idealno za brz doručak

Ovo jelo se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.

FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / 
ELMA'S KITCHEN
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / ELMA'S KITCHEN

Bungur je veoma zdravo jelo, a brzo se i jednostavno sprema, te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cijela porodica.

Sastojci:

700 grama pšenice

300 grama kajmaka

2 decilitra mlijeka

so po ukusu

Priprema:

Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu.

Pšenicu ocijediti, ohladiti i samljeti u mašini za meso.

Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, sipati vodu, posoliti i staviti da se kuha.

U toku kuhanja dosipati manju količinu vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti.

Kada je pšenica kuhana, staviti kajmak sa mlijekom, izmješati i služiti, piše Krstarica.