Politika

Sramotno! Glavaš u TV debati: "U Sarajevu ću se boriti za poštovanje odluka Narodne skupštine"

"Kao izabrani predstavnik u Predstavničkom domu BiH boriću se da se zastupaju interesi građana Srpske, poštovaću institucije i Ustav Republike Srpske, a prije svega ću se boriti da se poštuju odluke Narodne skupštine", rekao je kandidat DNS za PS BiH, Aleksandar Glavaš.

FOTO: DNS
FOTO: DNS

On je u TV debati na BH TV naglasio da će se zalagati za jedinstvo svih političkih subjekata koji budu imali predstavnike u PS BiH.

” Samo jedinstvo političara iz RS ima argumente za pregovore sa ostala dva naroda u BiH. Poslanici iz RS dužni su da poštuju odluke NS RS kao najvišeg zakonodavnog tijela, a ako to ne budu činili, treba da prihvate odgovornost”, poručio je Glavaš.

On je pozvao građane da ne glasaju za nosioce lista koji su na tom mjestu samo da bi ostvarili određen broj glasova pa vratili mandat, nego da biraju one predstavnike koji će se iskreno boriti i zalagati za interese svog naroda.

Kada je u pitanju djelovanje Parlamentarne skupštine BiH, Glavaš ističe da budući parlamentarci treba da otvaraju pitanja oko kojih se mogu dogovoriti, a koja neće nanositi štetu za sva tri naroda u BiH i ostalim narodima koji tu žive.

“Jasno je da se možemo dogovoriti da se borimo protiv korupcije, da se zalažemo za efikasniji obrazovni i zdravstveni sistem, sprečavanje odlaska mladih, bolju poresku politiku, kreiranje poslovnog ambijenta i bolju reputaciju BiH na međunarodnoj sceni. Ono oko čega ne možemo da se složimo je su ustavne reforme koje moraju da se odnose i na prenose nadležnosti, i ja kao predstavniK DNS ću se boriti protiv prenosa bilo kakvih nadležnosti”, naglasio je Glavaš.

Glavaš je takođe istakao da je u BiH hitno potrebna reforma pravosuđa i da je vrijeme da strane sudije napuste BiH.

“Sudije i tužioce treba da bira narod i oni narodu treba da odgovaraju, a ne da za svoje propuste kojih ima mnogo prolaze nekažnjeno”, bio je jasan Glavaš, piše Srpskainfo.

Prihvati notifikacije