Region

Specijalno tužilaštvo sumiralo je sukob na Kosovu

Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo (STRK) obavijestilo je javnost da je od dobijanja prvih informacija o napadu koji se jutros dogodio u selu Banjska u opštini Zvečan, na mjesto događaja izašao tužilac PSRK.

FOTO: N1
FOTO: N1

Specijalno tužilaštvo također je saopćilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest osoba koje su učestvovala u napadu na Policiju Kosova zbog krivičnih djela teška djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Republike Kosovo, član 126. koji se odnosi na napad na ustavni poredak Republike Kosovo iz člana 114. pripremanje terorističkih akata ili krivičnih djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Republike Kosovo iz člana 138. koji se odnosi na član 129. i Neovlašteno vlasništvo, kontrola ili posjedovanje oružja iz člana 366 stav 1 KPRK.

Također, tokom današnje akcije kosovske policije zaplijenjena su vozila napunjena značajnim količinama naoružanja raznih vrsta, navode iz Tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo uputilo je saučešće porodici ubijenog policajca, a policajcima povrijeđenim u ovoj akciji želi brz oporavak.

STRK naglašava da se uviđaji na licu mjesta nastavljaju u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim nadležnim institucijama.

Odlukom tužioca Specijalnog tužilaštva, pritvorenim je određeno zadržavanje od 48 sati, navode u saopćenju.

Prihvati notifikacije