Politika

SNSD-ovci iz Istočnog Sarajeva: "Nešića ne treba podržati"

Ljubiša Ćosić, predsjednik GO SNSD Istočno Sarajevo i gradonačelnik ovo grada, izjavio je kako ovo nije bunt protiv Dodika i SNSD-a.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Sutra imamo sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Ovo nije naš bunt, mi ćemo uvijek slijediti politiku Dodika ali samo želimo da prenesmo glas naroda i da kažemo da neki prijedlozi nisu dobri. Ne trgujemo funkcijama i ne pripadamo nekim strujama, ne tražimo funkcije – rekao je Ćosić.

Istakao je kako prijedlog za jednog ministra “nije u skladu sa našom politikom”, aludirajući na Nešića iako direktno nije izgovorio njegovo ime i prezime.

Zaključio je da će se do srijede odrediti o tome kako će glasati.

“U srijedu je glasanje na Predstavničkom domu za novi saziv Vijeća ministara, u zavisnosti od razgovora sa predsjednikom RS-a, od razgovora koji će ići u pravcu mišljenja ljudi, naš će se poslanik shodno stavu predsjedništva glavnog odbora SNSD-a odrediti o glasanju u PS Parlamenta BiH”, kazao je Ćosić.

Miroslav Vujičić, SNSD-ov državni parlamentarac bio je nešto direktniji. Kaže da bi Nešić svojim djelovanjem upropastio Ministarstvo sigurnosti BiH.

– Nenada Nešića ne treba podržati za ministarsko mjesto. Upropastio bi to ministarstvo jer je imao loše poteze i kao ministar Puteva Republike Srpske. Predsjednik je upoznat sa našim stavovima, ali sutra imamo sastanak na kojem ćemo se dalje konslutovati, rekao je Vujičić.

Prihvati notifikacije