BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine o smanjenju carinskih stopa i kvalitetu tečnih goriva

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas da razmatra prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. decembra iduće godine.

FOTO: PARLAMENT BIH
FOTO: PARLAMENT BIH

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa predložilo je na dnevni red današnje sjednice ovu, kao i odluke o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlozi odluka o dopuni odluke o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih đubriva, te o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

U drugom krugu glasanja, na dnevnom redu je nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Hrvatske o izgradnji gasovoda “Južna interkonekcija BiH i Hrvatske” i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Srbije o izgradnji gasovoda “Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije”.

Vijeće ministara BiH trebalo bi da razmatra i Nacrt sporazuma o zajmu /drugi projekt podrške zapošljavanju/ između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Na prijedlog istog ministarstva, na dnevnom redu je i Nacrt sporazuma o finansiranju godišnjeg akcijskog programa za BiH za 2021. godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije.

Na dnevnom redu je i Informacija o održanim konsultacijama sa Evropskom komisijom u vezi sa donošenjem Odluke Vijeća ministara BiH o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta, te Informacija o vremenu čekanja prevoznika na graničnim prelazima i problematici ograničenja dana boravka vozača i voznog osoblja u području EU, prenosi Srna.

Sjednica je zakazana sa početkom u 13.00 sati.

Prihvati notifikacije