Smirila se situacija na Kosovu

Dodaje se da je policija, u skladu sa zakonom, koristila suzavac kako bi rastjerala masu i omogućila gradonačelnicima da uđu u prostorije opština

FOTO: ILUSTRACIJA/FENA
FOTO: ILUSTRACIJA/FENA

Kosovska policija saopštila je danas da se situacija na sjeveru KiM smirila, ali da će nastaviti da radi na postizanju bezbjednosti za sve građane.

U saopštenju policije se navodi da su preduzete sve mjere kako bi se spriječila bilo kakva eventualna kriminalna aktivnost.

“Situacija se sada smirila, kosovska policija će nastaviti svoju posvećenost postizanju bezbjednosti za sve građane bez razlike, održavanju reda i javne bezbjednosti, kao i preduzimanju policijskih mjera u cilju sprečavanja svih kriminalnih radnji koje se mogu pojaviti na terenu”, dodaju iz policije, prenosi Koha.

Naglašava se da je policija u više navrata apelovala na građane okupljene u sjevernim opštinama koji su, kako se navodi, te zahtjeve ignorisali.

“Zahtjevi policijskih službenika su zanemareni, pojedini ljudi u masi u Zvečanu su ispoljili nasilje, bacali razna oruđa i bombe na policiju i službena vozila”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija, u skladu sa zakonom, koristila suzavac kako bi rastjerala masu i omogućila gradonačelnicima da uđu u prostorije opština.

Prihvati notifikacije