Jet set

Sejo Sexon za Bosnainfo o "incidentu" s Neletom, majici FK Sarajevo, uspješnoj ljetnoj sezoni... "Uskoro snimamo spot Pravda za Vedrana"

Članovi legendarnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje ove godine ne znaju, što bi u našem narodu rekli, "kud gone" od posla i nastupa.

FOTO: FACEBOOK/ZABRANJENO PUSENJE
FOTO: FACEBOOK/ZABRANJENO PUSENJE

Balkan je, može se reći, ovog ljeta odjekivao od Filždana viška, Karabaje, Fikrete, Haseta, Sene, Lijepe Alme, Yuge 45, Guzonjinog sina i ostalih hitova koje se Davor Sučić alias Sejo Sexon i njegove kolege izvode na koncertima u regionu, a kojih će biti i u narednom periodu jer pjevačka sezona je itekako još u toku.

Vrijeme leti, rekli bi neki, nenormalnom brzinom, pa kao da je jučer bilo kada smo prošle zime u intervjuu pitali frontmena Pušenja, Davora Sučića, kako je protekla novogodišnja svirka u Tuzli i dali ga možemo očekivati u njegovom Sarajevu ove godine, što se inače ponovo počelo ovih dana spominjati među rajom.

Nismo kafanski orkestar

U razgovoru za Bosnainfo Sučić nam je rekao kako i dalje čekaju poziv “saveznog kapitena”, baš kao i lani. Iako ne krije da bi rado svirao u šeheru, naš sagovornik je potpuno realan po pitanju ove ideje, te kaže da neće biti ni previše razočaran ako se to ne desi.

Pročitajte još

– Pa znaš kako, tu imaš dvije mogućnosti, ako bude Nova godina u tvom gradu niko sretniji nego ti i još kada dođe poziv “saveznog kapitena” trudiš se da odigraš utakmicu na najbolji mogući način. S druge strane ako i ne bude ništa onda ide varijanta B, a to je da ćeš Novu godinu provesti s familijom, prijateljima, u svojoj ulici, sa svojim ljudima… To su stvari koje čovjeka čine radosnim. I kad dobijem i kad ne dobijem posao meni je podjednako drago jer će sigurno dobar provod biti zagarantovan, rekao nam je Sučić.

FOTO: FACEBOOK/ZABRANJENO PUSENJE
FOTO: FACEBOOK/ZABRANJENO PUSENJE
Na koncertima Zabranjenog pušenja provod je zagarantovan

Pitali smo ga, s obzirom na česte nastupe po regionu, kako se dogovore oko repertoara odnosno koje hitove publika najviše voli čuti?

– Mi nismo ono kao kafanski orkestar da sviramo šta raja traži, ali se trudimo da prilagodimo program ljudima koji su ispred nas, nekad su to mlađa raja, nekad starija, nekad kombinacija. Pokušavamo da napravimo prvo zabavu za sebe, set pjesama koje nas uveseljavaju, a ako uspijemo zabaviti sebe onda se to vrlo lako prenese i na ljude ispred nas, iskren je popularni Sula.

Ne tako davno na Facebooku je osvanula fotografija našeg sagovornika, inače navijača Želje, u bordo sivoj majici FK Sarajevo, što je mnoge ljubitelje plave boje “ostavilo u nevjerici”.

“Promocija grada”

Poluozbiljnim tonom zamolili smo Seju da nam objasni o čemu se radilo?

– Pa vidi, u sredinama gdje nema tih animoziteta i te “vjekovne zle krvi navijačke”, tamo majica FK Sarajevo ljudima izgleda kao majica turističke zajednice Sarajeva, dobro dođe za pomociju grada, a istovremeno mi je to i najtanja majica koju sam često ljetos koristio na ovim vrućinama, pa je i samim tim bila nekako najugodnija, priča nam Sučić.

FOTO: RADIOSLATINA.HR
FOTO: RADIOSLATINA.HR

Pročitajte još

Nismo mogli da ga ne pitamo da li je sukob i žestoka prepirka preko društvenih mreža između njega i nekadašnjeg mu kolege iz grupe, Nenada Janković alias Neleta Karajlića oko autorskih prava (koja Nele nije poštovao) stvar prošlosti?

– Poslije našeg „incidenta“ svima je sve jasno, i on je prestao da izvodi moje kompozicije odnosno one Zabranjenog pušenja. Žao mi je što je to moralo da ide tim putem, očekivao sam da je čovjek sa više mudrosti, takta i obzira. Mislim da je našu publiku trebalo poštediti ovoga, kaže Sučić.

FOTO: FACEBOOK/ZABRANJENO PUSENJE
FOTO: FACEBOOK/ZABRANJENO PUSENJE
Grupa koja je obilježila jedno vrijeme

Za kraj, lider Zabranjenog pušenja ortkrio nam je planove i nadolazeće projekte kada je krupa u pitanju.

– Radit ćemo novi spot za pjesmu “Pravda za Vedrana” i nadam s da ćemo to završiti do kraja 11. mjeseca i u novo ljeto ući s novim mega hitom naše grupe, rekao nam je Davor Sučić.

Prihvati notifikacije