Kultura

Uz pomoć Predstavništva RS u Austriji: Nele Karajlić predstavio svoje knjige u Beču

Pisac i muzičar Nenad Janković, javnosti poznatiji kao dr Nele Karajlić, predstavio je svoju književnu trilogiju "Solunska 28" pred publikom u Beču.

Nele Karajlić promovirao knjigu u Beču
FOTO: SRNA

Razgovor i druženje sa poznatim umjetnikom održano je u sali Albert hol, a promociju Karajlićevog književnog opusa u Beču podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

Poznati pisac i muzičar je pred bečkom publikom govorio o nedavno objavljenoj i dugo očekivanoj završnici trilogije “Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu”, te o ranijim naslovima iz ovog triptiha “Solunska 28: O novcu i strastima” i “Solunska 28: O prijateljstvu i izdaji”.

Nele Karajlić promovirao knjigu u Beču
FOTO: SRNA

Očekivano, interesovanje za ovaj događaj je bilo veliko, tako da je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Janković je sa mnogobrojnom publikom podijelio svoje iskustvo u pisanju nevjerovatnih priča koje su obuhvaćene trilogijom, a u prijateljskom razgovoru sa posjetiocima promocije popularni umjetnik je govorio i o svojoj dugogodišnjoj uspješnoj i raznovrsnoj karijeri.

“Srpska kultura je istorijski veoma povezena sa Bečom i glavni grad Austrije je veoma važno mjesto za promociju onoga što je savremena srpska kultura danas”, rekao je Janković.

Nele Karajlić promovirao knjigu u Beču
FOTO: SRNA

Prisutne je pozdravio i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, koji je izrazio zadovoljstvo što srpska kulturna scena privlači sve više pažnje u Beču i ostatku Austrije.