Jet set

Sejo Bajraktarević u stravičnom udesu ostao nepovrijeđen (FOTO)

Oni koji su, nakon saobraćajne nesreće, vidjeli oštećeni automobil Seje Bajraktarevića, sarajevskog muzičara i filmskog autora, kažu da su ga “vile pronosale”.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

Ne mogu da vjeruju kako je on, nakon svega, što mu se u subotu, 10, februara ove godine, desilo na cesti iznad Nogometnog stadiona Fudbalskog kluba “Radnik” iz Hadžića; ostao živ i nepovrijeđen.

“Negdje oko 13 sati, kretao sam se u svom vozilu prema Sarajevu, kaže Sejo Bajraktarević. Prilikom preticanja jednog bijelog luksuznog vozila, za čijim volanom je bila žena, sticajem okolnosti, “očešao” sam branik pored ceste. Vozilo se nakon odbijanja, dva puta okrenulo na kolovozu. Međutim, vozač čije vozilo sam pretekao nonšalatno je prošao pored mene i “razgulilo” prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Prosto nevjerovatno. Ni trunke solidarnosti, da se zastane, vidi da li ima povrijeđenih te da pritekne u pomoć… Ne razmišljam o materijalnoj šteti koja jeste velika. Važno je to da ni ja, a ni bilo ko drugi nije povrijeđen. Sve ostalo će doći na svoje. Međutim, boli to što je vozač kojeg sam preticao “zažmirio” na ono što mu se dešavalo pred očima. Pobjegao je a da meni ne pritekne u pomoć. No, da li će, u vremenu pred nama, pobjeći od svojih nemirnih snova, ostaje da se vidi”, kazao je Bajraktarević.

Policijska istraga, koja je provedena, utvrdit će okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće i to da li je tokom iste bilo nečije odgovornosti vezane za nepružanje pomoći unesrećenom, odnosno odgovornosti vezane za ugrožavanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

ESET MURAČEVIĆ

U nastavku pogledajte fotografije s mjesta nesreće.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ