Sarajevo

Sebija Izetbegović objavila Uvjerenje, tvrdi da je to dokaz diplome magistra

Ne prestaje saga o diplomi generalne direktorice Kliničkg centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović koja se danas ponovo oglasila na tu temu.

FOTO: FACEBOOK / SEBIJA IZETBEGOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / SEBIJA IZETBEGOVIĆ

Naime, ona je na Facebooku objavila dvije fotografije dokumenata Rješenje Medicinskog fakulteta i Uvjerenje o položenim ispitima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Sebija Izetbegović je od Medicinskog fakulteta UNSA zatražila podatak o tome koliko studenata, a koji su upisani u matičnu knjigu magistranata, nije podiglo svoju diplomu magistra medicinskih nauka.

U priloženom dokumentu stoji da od 1.097 studenata postdiplomskog studija njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka.

Direktorica KCUS-a je uz to Rješenje objavila i Uvjerenje iz juna 1996. godine u kojem se navodi:

“Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz OSNOVI MEDICINSKIH ISTRAŽIVANJA – EKSPERIMENTALNA MEDICINA Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs”.

Uvjerenje je potpisao tadašnji dekan Medicinskog fakulteta prof.dr. Nedžad Mulabegović.

U Uvjerenju se ne navodi da je ispunjavajući te obaveze stekla zvanje magistra.

Također, Sebija Izetbegović je u objavi na Facebooku napisala da je ovo Uvjerenje magistrantima bilo dovoljno i važilo je kao diploma.

Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je fakultet nije odštampao niti ih pozvao da je preuzmu. Umjesto…

Posted by Sebija Izetbegovic on Tuesday, March 14, 2023