BiH

Sebija Izetbegović ne namjerava napustiti KCUS prihvatanjem mandata u Skupštini KS. Evo kako misli premostiti sukob interesa

Sebija Izetbegović će vršiti mandat zastupnice u Skupštini KS, a istovremeno će nastaviti obavljati i funkciju direktorice KCUS-a. Ovu vijest potvrdila je Izetbegović za Oslobođenje.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nemam razloga da se odričem mandata. Ne postoji sukob interesa. Neću uzimati paušal za rad u Skupštini KS. Meni je glas dalo 14.724 ljudi. Ne mogu ih iznevjeriti. Mislim da sam zastupnica sa najvećim brojem mandata u ovom sazivu – izjavila je Izetbegović za Oslobođenje.

Podsjećamo, Izetbegović je na mjesto direktorice KCUS-a imenovana prvi put 2016. godine. Četiri godine kasnije zvanično je reizabrana na ovu funkciju nakon konkursne procedure koja je provedena u toku 2019. godine. Njen drugi mandat traje od 9. januara 2020. godine do 9. januara 2024. godine.

S obzirom da prema Statutu KCUS-a, direktor može biti samo jednom reizabran, odnosno da ovu funkciju može obavljati samo u dva mandata, Izetbegović će ovu funkciju obavljati još 14 mjeseci.

Prihvati notifikacije