Bez obzira pripremate li je za porodični ručak, posebne prilike ili želite impresionirati goste, ovaj klasičan recept donosi savršene rezultate svaki put. Uz nekoliko ključnih sastojaka i malo truda, dobit ćete jelo koje mami mirisom i topi se u ustima. Dopustite da vas inspirira ova provjerena kombinacija tradicije i okusa!
Sastojci:
1,5 kg svježeg telećeg vrata6-8 mrkava500 g krompirapovrtna mješavina začina1,5 do 2 dl ulja za pečenje
Teleći vrat operite, natrljajte povrtnom mješavinom i položite u lim. Prelijte s 1,5 do 2 dl ulja i stavite peći u pećnicu na temperaturu od 180 °C oko 80-90 minuta. Nakon 15 minuta pečenja meso podlijte s 1 dl vode. Krompir i mrkvu očistite i narežite na ploške, posolite, prelijte uljem i pustite pola sata da odstoje. Nakon 30 minuta pečenja, teletinu okrenite i dodajte krumpir i mrkvu. Nakon idućih 30 minuta pečenja okrenite krumpir i mrkvu, po potrebi i meso. Zadnjih 15 minuta podignite temperaturu na 200 °C. Teletinu iz pećnice poslužite narezanu, uz domaće njoke, krumpir, mrkvu i svježu salatu.