Sarajevo

Sarajevo: Porodicama kojima je uništen dom u požaru 2021. godine uručeni ključevi od nove kuće

Ogroman požar koji u Buća Potoku buknuo 20. augusta 2021. godine i potpuno uništio dom porodica nastanjenih tu, danas je konačno dobio lijep rasplet.

FOTO: FACEBOOK / SEMIR EFENDIĆ
FOTO: FACEBOOK / SEMIR EFENDIĆ

Ključevi obnovljenih domova danas su im uručeni.

Općina Novi Grad uz podršku Kantona Sarajevo realizirala je projekat rekonstrukcije stradalog objekta kolektivnog stanovanja. Vijest o završetku radova i uručenju ključeva porodicama koje će od danas ponovo imati svoj krov nad glavom objavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

“Posebna zahvalnost kolegama iz općinske Službe za civilnu zaštitu koji su više od dvije godine brinuli o građanima koji su ostali bez krova nad glavom, i Službe za investicije koja je vodila projekat rekonstrukcije objekta”, napisao je Efendić na svom zvaničnom Facebooku.

Podsjetit ćemo, u strašnom požaru prije više od dvije godinu krov nad glavom izgubilo je više od 20 osoba koje su bile nastanjeni u ovom kompleksu u ulici Nusreta Prohića.

Napominjemo da je okvirni sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije objekta u ulici Nusreta Prohića, u vrijednosti od 1.316.897 KM, potpisan 28.03.2022. godine, te da troškove snose Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.