Sarajevo

Ruši se KSC Skenderija?

Indicije o mogućem rušenju Kulturno-sportskog centra Skenderija uznemirile su dio javnosti glavnog bh. grada.

Skenderija
FOTO: FENA

Nezvanično, za ovaj prostor zainteresovan je investitor koji je uložio i u Beograd na vodi. Zaposleni u šoping centru negoduju. Rušenje, kažu neće dozvoliti, ali slažu se da je kompleksu modernizacija prijeko potrebna, piše N1.

Ponovno aktuelizovanje statusa Kulturno-sportskog centra Skenderija pokrenuo je federalni poslanik Naše stranke Damir Nikšić u svojoj objavi.

Rušenje čitavog kompleksa i izgradnja poslovnog centra na njegovom mjestu plan je, prema njegovim riječima, investitora koji je uložio i u Beograd na vodi. Iako zabrinuti zbog ove mogućnosti, rušenje neće dozvoliti, kategorični su zaposleni u Tržnom centru ovog kompleksa.

“To su samo priče, godinama se priča da će rušiti centar, da će ovo, da će ono… Neće se rušiti centar nikada, ne daju ljudi da se ruši”, potcrtala je uposlenica Bisera Ćerimagić.

Ne negiraju da problema ima, naprotiv. Ali, rješenje postoji.

Da bi centar postao ono što je nekad bio, zaposleni se zalažu za njegovu modernizaciju. Nikako rušenje, ali za modernizaciju kojom će se baviti stručni tim mladih ljudi, koji će ovo mjesto ponovo dovesti u centar interesovanja, ne samo Sarajeva i BiH nego i onih koji dolaze sa strane, piše N1.

Prihvati notifikacije