Jet set

Roditelji za vezu Meline i Harisa saznali iz medija: Kada je stigla kući već je bila u poodmakloj trudnoći

Vijest o razvodu pjevača Harisa Džinovića i njegove 30 godina mlađe supruge, modne kreatorke Meline Džinović, šokirala je javnost.

Melina i Haris Džinović
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER
Arhiva

Supružnici su godinama bili primjer za skladan brak.

Njihova ljubavna priča počela je 2002. godine kada je Melina bila na trećoj godini studija, a sudbonosni susret dogodio se u Sarajevu. Do njihovog sljedećeg susreta došlo je sasvim slučajno, kada je on Haris zakazan nastup u Zagrebu, počeli su da se dopisuju i malo-pomalo se zbližavali, a onda je pjevač Melinu pozvao da mu bude gošća u Parizu.

Moja porodica nije ni stigla da reaguje jer sam ja to odlučila preko noći. To nikada nije bila tema razgovora jer sam ja pobjegla. Otišla sam za Pariz kod Harija i nikada se više nisam vratila kući – ispričala je Melina Džinović u jednom intervjuu.

Ona se vratila kući kada je bila već u poodmakloj trudnoći, a porodica je za njenu vezu saznala iz medija.

– Mi smo se vraćali iz Francuske i prolazili kroz Zagreb kada je Melina bila u poodmakloj trudnoći. Sjeli smo i popričali, sve je bilo okej, jedino što je njen tata poželio crnog vina, pa ga je žena šutala ispod stola i govorila mu: “Nemoj više”, a on na to kaže: “Što, kad je vino k’o borovnica?” – ispričao je Džinović svojevremeno.

Iako su u početku bili sumnjičavi prema novom zetu, Melinini roditelji ubrzo su prihvatili pjevača kao rođenog sina, prenosi Srpskainfo.

Oni su se odmah “zaljubili” u njega. Svaki roditelj koji vidi da mu je dijete srećno s nekim ne može tu osobu da gledate kroz bilo koju drugu prizmu. Došli smo do toga da više vole njega nego mene. Ponekad mi to malo i zasmeta, ali Hari je njihov ljubimac.

Pročitajte još

Par je zatim dobio kćerku Đinu, a godinu dana kasnije i sina Kana koji je samo dodatno učvrstio njihovu ljubav.

– Imala sam samo 22 godine kada sam upoznala Harisa. U današnje vrijeme to je premalo za tako velike odluke kao što je osnivanje porodice, ali ja sam tip žene koja je predodređena za brak i djecu. Nikada mi ništa nije zafalilo niti sam za bilo čim zažalila. Presrećna sam što imam suprugovu bezrezervnu podršku, što imam muškarca kome je porodica osnovna preokupacija. Haris je ostvarenje mojih snova i ne osvrćem se na kritike da ga previše hvalim i da je naš odnos pomalo patološki. I da jeste, u vrijeme neposvećenosti i deficita ljubavi, ponosna sam na to. Mislim da treba pokazati beskrajno divljenje i poštovanje, jer ogroman je trud iza zidina savršenog braka, mnogo ulaganja, ljubavi. U našem slučaju razvod kao opcija ne postoji. Smatram da smo time dosegli perfekciju jednog odnosa prepunog poštovanja i pozitivnih emocija – pričala je kreatorka o ljubavi sa bardom narodne muzike, piše Blic.