Magazin

Riješite se plijesni iz kupatila: Potrebna su vam samo tri prirodna sastojka

Zima je najbolje vrijeme da se plijesan počne razvijati po raznim mjestima u kućanstvu, a uklanjanje je skupo i često uz upotrebu jakih hemikalija. Međutim, jedna žena iz Melbournea podijelila je svoj trik za čišćenje s tri prirodna sastojka.

FOTO: DOBARDAN.INFO/ILUSTRACIJA
FOTO: DOBARDAN.INFO/ILUSTRACIJA

Plijesan, koja može izazvati probleme u vašem zdravlju, najčešće je uzrokovana kondenzacijom koja se može lako proširiti ako se odmah ne riješi, Daily Mail.

Žena je na svom računu @mama_mila_ podijelila jednostavnu formulu za koju tvrdi da će otjerati plijesan i spriječiti da se ponovno pojavi. Chantel je rekla da su vam potrebna samo tri sastojka, jedna šolja alkoholnog sirćeta, 20 kapi ulja klinčića i 20 kapi ulja čajevca.

Naime, ona tvrdi da će kiselost u sirćetu otjerati spore plijesni, dok ulje klinčića ima antigljivična svojstva, a ulje čajevca sprječava povratak plijesni. Jednostavno trebate pomiješati sastojke i dodati smjesu u bočicu s raspršivačem prije nego poprskate zaraženo područje i ostavite 20 minuta.

@mama_mila_ How to rid mould & prevent it from returning 🧼 #cleaninghacks #bathroomcleaning #hometips ♬ Angeleyes (Sped Up Version) – april aries bae (SVT)

Chantel demonstrira fantastične rezultate mješavine prskanjem po pločicama svoje kupaonice, prije nego što izriba područje četkom kako bi otkrila besprijekorne rezultate.

Imajte na umu da ako imate plijesan ili vlagu, važno je otkriti zašto imate višak vlage u vašem domu. Ako želite spriječiti njegov povratak, morate poduzeti korake da ograničite vlagu u zraku. Možda ćete moći sami ukloniti plijesan, ali za veća ili otpornija područja možda ćete morati koristiti izbjeljivač ili pozvati stručnjaka da vam pomogne.

Prihvati notifikacije