BiH

Rekonstrukcija Južne gradske saobraćajnice u Tuzli: Rupa do rupe

U ponedjeljak su počeli radovi na održavanju putne infrastrukture na Južnoj gradskoj saobraćajnici u Tuzli, na relaciji od raskrnice kod Građevinske škole do raskrsnice Brčanska malta.

FOTO: TUZLANSKI.BA
FOTO: TUZLANSKI.BA

Također, prije 12 dana započeti su i radovi na sanaciji putne infrastrukture na putu Gradina zbog čega je saobraćaj u potpunosti obustavljen od ulice Prof. dr. Ibre Pašića odnosno od raskrsnice sa ulicom Džindić mahala prema objektima UKC-a Tuzla.

Iz Službe komunalne poslove grada Tuzla je ranije saopćeno kako će tempo radova zavisiti od vremenskih uslova. Međutim sve bi trebalo biti okončano u narednih sedam do deset dana.

Kada su u pitanju radovi na Južnoj gradskoj saobraćajnici u Tuzli oni bi također ovisno od vremenskih uslova trebali biti okončani u naredne dvije sedmice. Nakon što radovi na Južnoj budu završeni, počet će sanacija oštećenih dijelova ceste na sjevernoj saobraćajnici, najavljeno je, prenosi tuzlanski.ba.

FOTO: TUZLANSKI.BA
FOTO: TUZLANSKI.BA

Hitnu sanaciju putne infrastrukture potrebno je uraditi u u ulici Put Gradina gdje je u samo nekoliko metara otvoreno više dubokih rupa koje predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju.

Posebno otežavajuća okolnost za vozače jeste i činjenica da je upravo ova ulica izuzetno slabo osvjetljena uličnom rasvjetom pa se rupe na ovoj dionici noću uopšte ne vide. Vozači kolovoznu traku koja je u većoj mjeri oštećena zaobilaze u potpunosti pa su nerijetki komentari da se saobraćaj na ovom dijelu ulice uz Univerzitetsko klinički centar Tuzla odvija jednom trakom naizmjenično.

Do sanacije ovog dijela putne infrastrukture učesnike u saobraćaju upozoravamo da budu oprezni.

Prihvati notifikacije