BiH

Tuzla: Danas počinju radovi na južnoj saobraćajnici, otežano odvijanje saobraćaja od Građevinske škole do Brčanske Malte

Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla obavještavaju građane da danas počinju radovi na održavanju putne infrastrukture na Južnoj gradskoj saobraćajnici u Tuzli, na relaciji od raskrnice kod Građevinske škole do raskrsnice Brčanska malta, odnosno u ulicama: Bosne srebrene, Obala Zmaja od Bosne, Bulevar 2. korpusa Armije R BiH i 15. maja.

FOTO: TUZLANSKI.BA
FOTO: TUZLANSKI.BA

Saobraćaj će se odvijati otežano sa preusmjeravanjem u drugu saobraćajnu traku.

U prvoj fazi su planirani radovi od zapada u smjeru prema raskrsnici na Brčanskoj malti. Tokom izvođenja radova će dolaziti i do isključenja svjetlosne saobraćajna signalizacije na pojedinim raskrsnicama, a saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla građane mole na strpljenje, te da do okončanja radova koriste alternativne putne pravce i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Podsjetimo, u toku je i potpuna obustava saobraćaja na putu za Gradinu zbog izvođenja građevinskih radova na sanaciji putne infrastrukture u ulici Prof. dr. Ibre Pašića od raskrsnice sa ulicom Džindić mahala prema objektima UKC-a Tuzla (put uz Gradinu). (tuzlanski.ba)

Prihvati notifikacije