Magazin

Recept za najbolji domaći sladoled

Recept za poslasticu koja će vas ovog ljeta lijepo rashladiti.

FOTO: CALLMEAMAESING.COM
FOTO: CALLMEAMAESING.COM
Ilustracija

Sastojci

– 150 g šećera

– 250 ml mlijeka

– 1/4 žličice soli

– 2 žlice kakao praha

– 3 žumanjka

– 50 g isjeckane čokolade

– 1 žličica ekstrata vanile

Priprema

Pomiješajte šećer, mlijeko, sol i kakao i zagrijavajte u dubokoj posudi na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok ne počne strujati.

Stavite žumanjak u posudu i lagano ga umutite. U žumanjak staviti oko 125 ml tople smjese i umutiti pa sve naliti u toplu smjesu.

Ponovo zagrijati dok se ne zgusne, ali ne bi trebalo provriti. Maknite s ploče za kuhanje, dodajte isjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi. Smjesu nalijte u hladnu zdjelu i stavite u frižider dok se ne ohladi.

Sladoled izmješajte i nalijte u odgovarajuću zdjelu i stavite u zamrzivač.

Povremeno možete izvaditi sladoled iz zamrzivača i promiješati ga.