Magazin

Recept za dušu: Pečene paprike po staroj, provjerenoj recepturi

Miris pečenih paprika vraća nas u neka toplija, jednostavnija vremena – kada se kuhalo s ljubavlju, a recepti prenosili s koljena na koljeno.

FOTO: SCREENSHOT/ FINI RECEPTI BY CROCHEF
@FINIRECEPTIBYCROCHEF234
•
FOTO: SCREENSHOT/ FINI RECEPTI BY CROCHEF @FINIRECEPTIBYCROCHEF234 •

Danas vam donosimo staru, provjerenu recepturu za pečene paprike koje će probuditi uspomene i donijeti dašak tradicije na vaš sto.

Pročitajte još

SASTOJCI

350 g duguljastih svježih paprika

3 režnja bijelog luka

4 žlice sjeckanog peršina

1 glavica ljubičastog luka

8 fileta slanih srdela

100 g skuša iz konzerve

40 g prezle

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

papar svježe mljeveni

PRIPREMA

Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo.

U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.

Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade.

Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.

Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.

Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.

Prijatno!