Danas vam donosimo staru, provjerenu recepturu za pečene paprike koje će probuditi uspomene i donijeti dašak tradicije na vaš sto.
SASTOJCI
350 g duguljastih svježih paprika
3 režnja bijelog luka
4 žlice sjeckanog peršina
1 glavica ljubičastog luka
8 fileta slanih srdela
100 g skuša iz konzerve
40 g prezle
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
papar svježe mljeveni
PRIPREMA
Paprikama odvojimo peteljke, očistimo ih, odrežemo im gornju trećinu i narežemo ju na kockice, luk nasjeckamo, skuše iz konzerve ocijedimo, a filete slanih srdela očistimo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, 1/3 sjeckanog peršina, filete slanih srdela, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok sastojci malo ne omekšaju.
Nakon 3-4 minute prženja ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo krušne mrvice, promiješamo i sastojke premjestimo u posudu da se malo ohlade.
Zatim dodamo ocijeđene skuše, preostali sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, stavimo ih na vruću i namašćenu gril tavu i pečemo ih sa svih strana 10-15 minuta.
Gotove paprike premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja i poslužimo.
Prijatno!