Život

REČENICA KOJA JE ZALEDILA BALKAN "Umro mi je na rukama"

Muškarac koji živi u blizini mjesta na kojem su ubijeni Petar Stešević (17) i njegov prijatelj N.Š. (18) porijeklom iz okoline Čačka u Danskoj ispričao je potresne detalje te kobne noći.

FOTO: FACEBOOK/CANVA/CC
FOTO: FACEBOOK/CANVA/CC

Bračni par je upravo u ponedjeljak uveče krenuo na spavanje kada su začuli očajničke vapaje u pomoć. Užasan prizor dočekao ih je kada su otvorili vrata svoje kuće u stambenoj četvrti u kojoj je zločin dogodio dva teško ranjena mladića ležala su na pločniku.

“Nikada nisam video nešto slično”

Ove detalje ispričao je čovjek (34) koji u tom kraju živi od 2019. godine. Čovjek, koji je želio da ostane anoniman, radio je kao čuvar nekoliko godina, ali kaže da “nikada nije video nešto slično” .

On je rekao da su obojica sada pokojnih tinejdžera disali kada im je par pritekao u pomoć. Supruga muškarca, koja je stručno osposobljena za pružanje prve pomoći, i supruga od komšije odmah su pokušale da pomognu teško ranjenim mladićima.

Umro mu na rukama

– Čovjek je prišao jednom od mladića i rekao mu “ostani sa mnom”. Kaže i da je mladić bio ranjen u grudi. Više ništa nije moglo da se uradi. Tinejdžer je preminuo u njegovim rukama – prenose danski mediji.

Drugi tinejdžer, kome je njegova supruga pružila prvu pomoć, uboden je nožem u grlo i kako kaže, bila je riječ o dubokoj rani.

Nedugo zatim, stigli su Hitna pomoć i policajci, a teško povrijeđeni, ali još uvijek živ, drugi tinejdžer je prebačen u bolnicu. Nažalost, tokom noći je preminuo od zadobijenih povreda.

Zbog napada uhapšena su dva tinejdžera koja su se od 16 i 17 godina izjasnila su se da nisu krivi.

Starijem tinejdžeru (17) određen je pritvor dok traje sudski postupak, a mlađi (16) pušten je uz kauciju.

“Život je bio pred njim”

Otac ubijenog mladića skrhan je bolom, piše Kurir

– Sve se dogodilo 300 metara od naše kuće ovdje, on je uveče izašao sa dva drugara, N.Š. i jednim momkom iz Danske. Majka ga je zvala i rekao joj je samo da krenuo kući, a bio je baš blizu i kad se nije pojavio uskoro ona ga je ponovo pozvala, ali nije odgovarao. Onda je pozvala policija i rekla da se desilo najgore. Petar bi za tri mjeseca napunio 18 godina, trebalo je da diplomira, život je bio pred njim. Bio je veliki sportista, a sa momkom koji je bio sa njim se druži čitav život, obojica su rođena ovdje u Danskoj, igrali zajedno fudbal, basket… – rekao je Petrov otac.

Prihvati notifikacije