Rastu plaće za 219.000 službenika u državnim i javnim službama Hrvatske

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković održao je danas radni sastanak s predstavnicima sindikata javnih i državnih službi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Po završetku sastanka, u izjavi za medije, Plenković je kazao da je na sastanku od prije dva tjedna analizirana ekonomska, socijalna i financijska situacija u Hrvatskoj te je dogovoreno da je potrebno pronaći rješenja kojima bi se pomogla financijska, materijalna i socijalna situaciju brojnih zaposlenika u državnim i javnim službama.

“Mi smo na tragu takvog promišljanja i dobrog međusobnog razumijevanja i dijaloga odlučili u idućim danima dogovoriti memorandum o razumijevanju čiji će rezultat biti donošenje odluke Vlade o isplati privremenog dodatka na plaće za službenike i namještenike u državnim i javnim službama”, kazao je Plenković, objavila je Vlada Hrvatske.

Hrvatski premijer kazao je da je s predstavnicima sindikata dogovorena odluka o isplati privremenog dodatka na plaće za službenike u državnim i javnim službama po kojoj će rasti plaće od 60 do 100 eura, pri čemu će najviše porasti onima koji imaju najmanje plaće.

“Današnji dogovor plod je naše višegodišnje suradnje, kvalitetnih međusobnih razgovora i razumijevanja okolnosti u kojima se nalazimo“, rekao je Plenković.

Kazao je i da će se regres od 300 eura primjenjivati na sve zaposlenike.

Prihvati notifikacije