Region

Mrtav pijan i bez vozačke ubio staricu na pješačkom. Ipak, ono što se potom desilo šokiralo je javnost

Nakon otprilike četiri godine suđenja, Puljanin S. S. je na Županijskom sudu u Puli proglašen krivim za izazivanje teške saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom te je nepravomoćno dobio četiri godine zatvora. Nesreća u kojoj je poginula 78-godišnja pješakinja G. P. iz Pule dogodila se početkom oktobra 2018. godine na Fažanskoj cesti, piše Glas Istre. 

FOTO:  INDEX VIDEO/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: INDEX VIDEO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Osim što je nesreću skrivio vozeći pijan, odnosno pod utjecajem čak 2,73 promila, Sirotnjak je u to vrijeme imao zabranu upravljanja vozilom dok se ne podvrgne vanrednom zdravstvenom pregledu, zbog čega mu je bila oduzeta vozačka dozvola. 

Početkom 2019. godine pulsko Općinsko državno odvjetništvo je podignulo optužnicu protiv Sirotnjaka zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala 78-godišnja pješakinja. 

Tužiteljstvo ga je teretilo da je 5. oktobra2018. godine oko 10 sati, upravljajući kombijem Peugeot Boxer iz smjera Fažane prema Puli, oko kilometar od Velog Vrha, vozeći brzinom između 45 i 55 kilometara na sat, prednjim desnim dijelom vozila udario pješakinju koja je prelazila cestu u zoni pješačkog prijelaza. Od siline udarca žena je odbačena na mekani teren izvan trotoara. Pritom je zadobila teške tjelesne povrede zbog kojih je preminula na licu mjesta.