Politika

Puljić: Kao novinar pratim Opću skupštinu UN-a 27 godina i nikad veću glupost nisam vidio

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER

Ivica Puljić, dugogodišnji novinar i dopisnik Al Jazeere Balkans iz Washingtona na Twitteru je kratko prokomentarisao to što je premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović biciklom stigao na otvaranje Generalne skupštine UN-a, zajedno sa svojim saradnicima Anom Rašović i Ilirom Harasanijem.

“Kao novinar pratim Opću skupštinu UN-a 27 godina i nikad veću glupost nisam vidio, uključujući kada je Gaddafi tražio da postavi šator u Central parku. Agenti Secret Service-a, koji, po zakonu, štite Dritana Abazovića u Americi, sigurno su mu se nekoliko puta sjetili majke”, napisao je Puljić.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija, godišnji skup svjetskih lidera, održava se uživo nakon dvije godine zbog pandemijskih ograničenja. Samo jednom lideru je bilo dozvoljeno da se pojavi virtuelno – ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

Podsjetimo, Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka objavio je kako je ove godine sedamdeset i sedmo redovno zasjedanje Generalne skupštine UN-a počelo bez velike pompe.

Prihvati notifikacije