Region

Pucnjava u srpskom dijelu sela Suvi Do na Kosovu

Nepoznati napadači ispalili su u četvrtak večer rafal u zrak u srpskom dijelu multietničkog sela Suvi Do kod Sjeverne Mitrovice, gdje je prije samo nekoliko dana pretučen petnaestogodišnji Lazar Milutinović, prenosi Kosovo online.

FOTO: KANCELARIJA ZA KIM
FOTO: KANCELARIJA ZA KIM

Kako je za tamošnje medije izjavio predstavnik Srba u Suvom Dolu Mićo Kragović, pucnjava je uznemirila žitelje gornjeg dijela sela u kojem su naseljeni isključivo Srbi.

“Iz vozila u pokretu, poslije 17 sati ispaljen je rafal u zrak, što je uznemirilo ovdašnje Srbe i što je još jedan vid psihičkog pritiska na nas. Dok smo istrčali iz kuća, vozilo je u mraku velikom brzinom nestalo u pravcu donjeg dijela sela. Nije prošlo ni pet dana, a ponovo smo na meti. Lazar, dječak od 15 godina je pretučen samo zato što je srpsko dijete. Četvorica su ga tukla, a navodno jedan Albanac je priveden”, rekao je Kragović.

U multietničkom selu Suvi Do živi oko 250 Srba, u potpunom albanskim okruženju. Donji dio sela je naseljen isključivo Albancima, a okružuju ga albanska sela Gušavac, Vinarce i Vidomirić.

Prihvati notifikacije