BiH

PROCURILE INFORMACIJE KOJE SU ŠOKIRALE JAVNOST Znate li ko je Bojan Prodan, koji je mučki tukao starce u Višegradu?

Bojan Prodan, koji je mučki pretukao dvoje staraca u selu kod Višegrada, ima iskustva u tome kako ubijati i mučiti starce.

FOTO: FACEBOOK/GLAS SRPSKE/FOTOR
FOTO: FACEBOOK/GLAS SRPSKE/FOTOR

Naime, Prodan je još 2008. godine ubio 73-godišnjeg starca Vučka Sarića, penzionera i invalida.

Glas Srpske je 2008. godine ovako izvijestio o svirepom ubistvu:

“Sedamdesettrogodišnji Vučko Sarić, penzioner i invalid iz prethodnog rata, ubijen je u noći između srijede i četvrtka u izbjegličkom naselju Prelovo kod Višegrada, a policija je, zbog sumnje da je počinio zločin, uhapsila Bojana Prodana, nastanjenog u istom mjestu.

Sarić je rodom iz Boračkog jezera, kod Konjica, a u kući u Prelovu je živio sam, jer mu dvojica sinova žive van Višegrada.

Pročitajte još

Komšinica Jela Kešić rekla je da je pomenute noći oko tri časa primijetila da je upaljeno svjetlo u Vučkovoj kući, što joj je bilo sumnjivo, pa je ujutro poslala unuka da vidi nije li djed možda bolestan. Dječak je ubrzo došao i izbezumljeno mi rekao da je Vučko mrtav i da je hodnik pun krvi – rekla je Kešićeva.

Ona kaže da je odmah pozvala Policijsku stanicu u Višegradu.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je da su pripadnici Policijske stanice Višegrad uviđajem utvrdili da su ulazna vrata na Vučkovoj kući nasilno otvorena. Takođe, na tijelu nastradalog bile su vidljive povrede glave, koje su ukazivale na nasilnu smrt. Istoga dana, na osnovu operativnih saznanja, radnici policije su, uz saglasnost okružnog javnog tužioca, lišili slobode Bojana Prodana, nastanjenog u Prelovu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo nad Vučkom Sarićem – kazala je Tešićeva.

Ona je dodala da su tokom uviđaja u kući osumnjičenog, kao i njenoj blizini, pronađeni tragovi i drveni predmet kojim je starac ubijen. Svi dokazi, naime, ukazivali su na to da je Prodan izvršilac krivičnog djela. Osumnjičeni je priznao da je ubio starca iz koristoljublja – istakla je Tešićeva.

Komšije su ispričale da ubijeni starac ni sa kim nije bio u svađi i da je tog kobnog dana primio posljednju penziju”, pisao je prije 15 godina Glas Srpske.

Prihvati notifikacije