BiH

Ćamil Duraković nakon napada na Bahrudina Gušu: Višegrad je najnesigurnija sredina za bošnjačke povratnike

Potpredsjednik entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković najoštrije osuđuje napad na Bahrudina Gušu, povratnika u Višegrad, kome je 30. januara izvjesni M.S. nanio teške tjelesne povrede, zbog kojih je Gušo trenutno na liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ćamil Duraković
FOTO: BOSNAINFO

S obzirom da su do mene pristizale oprečne informacije, zahtijevam od policijskih organa da temeljito ispitaju ovaj slučaj i informišu javnost, a od vlasti u Višegradu očekujem da se posveti, kako sigurnosnoj situaciji u svom gradu, tako i u ostalim segmentima – naveo je Duraković.

Osuđujem svaki vid nasilja, dodaje, ali me je ovaj posebno potresao, jer se ponovo radi o napadu na povratnika u Višegrad.

– Ovim činom, Višegrad je postao jedna od najnesigurnijih sredina kada je riječ o bošnjačkim povratnicima. Apelujem i na predstavnike međunarodne zajednice u BiH da ozbiljno razmotre i poduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti radi stavljanja pod kontrolu, sada već zabrinjavajuće narušenog, sigurnosnog ambijenta u našoj državi – navodi se u reakciji potpredsjednika RS Ćamila Durakovića.