Ekonomija

Višegrad treba otvaranje slobodne zone, a Vardište da bude integrisani granični prelaz

FOTO: WIKIPEDIA
FOTO: WIKIPEDIA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je da Višegrad ima mogućnost za otvaranje slobodne zone, što će značiti mnoge benefite za ljude iz realnog sektora koji žele da investiraju.

Košarac je u obraćanju na sinoćnjem privrednom sastanku u hotelu “Vilina vlas”, u organizaciji načelnika opštine Višegrad, rekao i da Vardište treba da bude integrisani granični prelaz što će omogućiti značajan protok ljudi i robe.

On je naglasio da će Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine ovih dana zagovarati da nadležna tijela BiH stupe u kontakt sa organima Srbije i Međudržavne komisije za granicu kako bi pitanje integrisanog graničnog prelaza konačno riješili.

FOTO:
FOTO:

Ministar Košarac sastao sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem i direktorom preduzeća “Hidroelektrane na Drini” Nedeljkom Perišićem, sa kojima je razgovarao o načinu na koji institucije na nivou BiH mogu pomoći u razvoju ove lokalne zajednice.

Prihvati notifikacije