Jet set

Preminuo Milo Hrnić, pjevač koji je oduševljavao publiku gdje god bi nastupao

Dubrovački pjevač zabavne muzike Milo Hrnić umro je u subotu nakon duge i teške bolesti, prenosi Hina.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Hrnić je bio veliki zaljubljenik u dalmatinsku pjesmu i proslavljeni zabavljač. Smatrali su ga legendom dubrovačke i hrvatske glazbene scene.

Oduševljavao je publiku gdje god bi nastupao, a posljednji veliki koncert pod nazivom ‘To je moja zemlja‘ održao je prije četiri godine na Poljudu, podsjeća Dubrovački vjesnik.

Milo Hrnić rođen je u Dubrovniku 3. februara 1950. u glazbenoj obitelji. Pravo ime bilo mu je Božo, a nadimak Milo nadjenula mu je majka. Pjevač je kasnije nadimak pretvorio u službeno ime, prepoznatljivo na muzičkoj sceni.

U dugogodišnjoj je bogatoj karijeri Hrnić je prodao više od milion nosača zvuka, izdao je 20 albuma s više od 200 pjesama.

Tri puta je tokom 1980-tih pobjeđivao na splitskim festivalima s pjesmama Vrati se, Dalmacijo, ljubav si vječna i Dobra večer prijatelji, hitovima koji se i danas rado slušaju i pjevaju.

‘Kome bi šumilo more moje sinje‘, ‘Požurite konji bijeli‘, ‘Dalmacijo, ljubav si vječna‘, ‘Budi noćas mirno more‘, ‘Golubice bijela‘, samo su neki iz niske hitova kojima je Hrnić osvajao publiku.

Veliku popularnost Hrniću je priskrbilo i snimanje televizijske reklame za jednu banku.

Hrnić se okušao i kao političar. Bio je član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo iz redova HNS-a, a onda kao nezavisni vijećnik.

Prihvati notifikacije