Svijet

Prevozio tijelo supruge u autu zajedno s troje maloljetne djece

Tokom zaustavljanja automobila u Austriji u nedjelju uveče policija je došla do jezivog otkrića.

FOTO: TEAM FOTOKERSCHI.AT/BAYER
FOTO: TEAM FOTOKERSCHI.AT/BAYER
Ilustracija

Vozač automobila je u gepeku imao tijelo 38-godišnje supruge. 39-godišnji muškarac, Florian O., centralna je figura na sceni protivnika mjera koronavirusa u Gornjoj Austriji, navode policija i pravosuđe. Žena je vjerovatno umrla prirodnom smrću. U automobilu je muškarac vozio i troje djece u dobi od pet do 15 godina.

Protiv njega je u toku slučaj poricanja holokausta. On se nije pojavio na glavnom pretresu u avgustu prošle godine, pa je za njim izvršena potraga, prema riječima Waltera Eichingera, glasnogovornika Regionalnog suda u Linzu. Kada ga je policija zaustavila u Ansfeldenu u nedjelju oko 22 sata, rekao je da je znao da ga neko traži, da nema vozačku dozvolu, a da je u prtljažniku tijelo, rekao je direktor državne policije Andreas Pilsl.

Kada su policajci provjerili, pokazalo se da je tačno.

Njegova supruga je, prema riječima uhapšenog, bolovala od neizlječivog karcinoma. Obdukcija u utorak trebala bi razjasniti da li je to istina, ali prema riječima Ulrike Breiteneder iz ureda javnog tužilaštva u Linzu, čini se vjerodostojnim.

Prema riječima 39-godišnjaka, žena je umrla nekoliko sati prije hapšenja. Očigledno je čovjek, koji je već nekoliko puta osuđivan, planirao negdje sahraniti suprugu. Djeca su smještena kod rodbine.

Prihvati notifikacije