Kultura

Premijera predstave 'Svijet mogućnosti' Harisa Pašovića u Novom Sadu

Premijerno izvođenje predstave "Svijet mogućnosti” autora i reditelja Harisa Pašovića zakazano je za subotu, 6. aprila na sceni "Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Komad je inspirisan životom djece i ljudi koji žive s autizmom i cerebralnom paralizom, ali i svega što ih okružuje od porodice do sistema u kojem žive i izazova s kojim se svakodnevno susreću.

Pored autora i reditelja Harisa Pašovića, autorski tim čine scenografkinja Ivana Jančić, kompozitor Dino Šukalo, koreografkinja Larisa Lipovac, asistentica kostimografa Minja Davidović.

U predstavi igraju: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa, Rade Perović.

Nakon premijere u Novom Sadu, predstava će se izvoditi i u gradovima partnerima – Sarajevu, Zagrebu i Budvi.

Projekt u okviru kojeg se realizuje predstava “Svijet mogućnosti” nosi naziv “Enabled Theatre” i koprodukcija je East West Centra Sarajevo, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Grad Teatra Budva i Plesnog centra Tala iz Zagreba, a podržala ga je Evropska unija kroz program Kreativna Evropa, saopćili su organizatori.