Kultura

U Narodnom pozorištu izvedena sarajevska premijera predstave "Svijet mogućnosti"

Sarajevska premijera predstave „Svijet mogućnosti” autora i reditelja Harisa Pašovića večeras jeuspješno izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Svijet mogućnosti
FOTO: NPS

Ovaj komad inspirisan je životom djece i ljudi koji žive sa autizmom i cerebralnom paralizom, ali isvega što ih okružuje od porodice do sistema u kojem žive i izazova sa kojim se svakodnevnosusreću.

Pročitajte još

Nakon izvedbe, publika je ovacijama pozdravila glumački ansambl predstave koji čine: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa,Rade Perović.

Pored Harisa Pašovića, umjetnički i autorski tim predstave čine: scenografkinja Ivana Jančić, kompozitor Dino Šukalo, koreografkinja Larisa Lipovac Navojec, video dizajn Dino Hujić i asistentica kostimografa Minja Davidović (dizajn kostima radio je Haris Pašović).

Nakon Sarajeva predstava će se izvoditi i u gradovima partnerima – Zagrebu i Budvi. Predstava “Svijet mogućnosti” koproducirana je u partnerstvu East West Centra Sarajevo, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Festivala Grad teatra Budva, Plesnog centra TALA Zagreb i kofinansirana je od strane EU putem programa Kreativna Evropa.