Kultura

Predstava "Žiranti" u petak i subotu na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Predstava "Žiranti" prema tekstu Marija Ćuluma, a u režiji Muhameda Bahonjića je na repertoaru dva dana za redom i to u petak, 12. januara u 20 sati i u subotu, 13. januara u 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

FOTO: DRAŽENKO JURIŠIĆ
FOTO: DRAŽENKO JURIŠIĆ

Za početak godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica publika će moći uživati u dvije izvedbe rado gledane komedije iz produkcije ove teatarske kuće.

Pročitajte još

“Dramski zaplet teksta baziran je na sučeljavanju oprečnih htijenja dva bračna para: jednog da riješi stambeno pitanje i drugog, koji im u tome može i hoće pomoći, ali zauzvrat traži bizaran ustupak (zamjenu partnera)”, objašnjava dramaturg predstave Hasan Džafić.

“Narečena nemoralna ponuda kod supružnika rezultira nesporazumima, pobunom, ljutnjom, sukobima… U kulminaciji radnje, zanimljiv dramski obrat, ipak, sve raspliće u simpatičan happy end”, navodi Džafić.

U predstavi igraju: Tamara Miličević-Stilić, Zlatan Školjić, Adna Kaknjo, Adem Smailhodžić, Ermina Nišić i Muhamed Bahonjić. Dramaturgiju predstave potpisao je Hasan Džafić. Scenograf je Mensur Begičević, a kostimografkinja Ena Begičević-Čeliković. Za muziku je bio zadužen Igor Kasapović, a za koreografiju Semir Šerić.