Politika

Predsjedništvo na doručku izrazilo opredijeljenost ka daljem unaprijeđenju odnosa sa SAD

Članoi Predsjedništva BiH prisustvovali su na tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama prisustvovali su u Washingtonu na Nacionalnom molitvenom doručku.

Inače, članovi Predsjedništva BiH razgovarali su jučer, u odvojenim susretima, sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu Marom Karlin i višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Sjedinjenih Američkih Država Derekom Cholletom.

Na sastanku sa pomoćnicom državnog sekretara za odbranu, članovi Predsjedništva BiH su upoznali sagovornicu sa sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini i drugim relevantnim temama.

Ovom prilikom, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su izrazili opredijeljenost ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući saradnju u oblasti sigurnosti.

Tokom sastanka sa višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Derekom Cholletom razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu globalne situacije.

Na sastanku je istaknut značaj blagovremene implementacije izbornih rezultata, u cilju što efikasnijeg suočavanja sa socio-ekonomskim izazovima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.